Meistä

Välikankaan kuorma-autoilla on jo vuosikymmenten ajan kuljetettu lähes kaikkea, mitä kuorma-autolla voi kuljettaa. Automme ovatkin olleet tuttu näky Keski-Suomen, Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueilla. Nykyisin keskitymme polttoainekuljetuksiin, ja Nesteen sopimusliikennöitsijänä kuljetamme vuosittain n. 260 miljoonaa litraa dieseliä, bensaa ja polttoöljyä.

 

Missionamme on pitää asiakkaan pyörät pyörimässä ja saada polttoainekuljetukset perille aina turvallisesti ja sovitussa aikataulussa. Toimintamme vahvuuksia ovat pitkäjänteisyys, vakavaraisuus, vahva alan osaaminen sekä kehityshalukkuus. Pyrimmekin kehittämään ja parantamaan toimintaamme jatkuvasti.

Historiaa

Kuljetusliikkeemme historia alkaa vuodesta 1944, kun Väinö Välikangas sai ensimmäisen liikennelupansa taksiautoilua varten. Neljä vuotta myöhemmin hän aloitti kuorma-autoilun. Väinön poika Ensio Välikangas oli mukana yritystoiminnassa sen alkumetreiltä lähtien ja aloitti oman toimintansa 1950-luvulla. Ension menehdyttyä äkillisesti vuonna 1978 isänsä kuljetusliiketoimintaa jatkoi kolmannen polven yrittäjä Jari Välikangas. Vuonna 1997 hän myi yrityksestä kaiken toiminnan lukuun ottamatta vuonna 1966 aloitettua öljyn kuljetusta. 

Polttoainekuljetuksemme ovat jatkuneet tähän päivään saakka, ja toimintamme on kasvanut yhdestä yhdistelmästä ja muutamasta työntekijästä 13 yhdistelmän ja lähes 40 työntekijän yritykseksi. Nykyisin toimintaa johtaa neljännen polven kuljetusyrittäjä Sanna Heikkilä. Sanna tuli mukaan yritystoimintaan vuonna 2017, kun hän päätti jättää ruotsin kielen lehtorin virkansa Härmän lukiossa jatkaakseen edellisten sukupolvien ansiokasta työtä ja Välikankaan kuljetusliikkeen tarinaa. 

Arvot

Yrityksemme jokaisen vuosikymmenen aikana olemme pyrkineet tarjoamaan parasta mahdollista asiakaspalvelua ja edistämään työntekijöidemme hyvinvointia ja työtyytyväisyyttä. Lisäksi meille on aina ollut tärkeää tukea kotiseutumme elinvoimaisuutta ja sen asukkaiden hyvinvointia. 

Nämä arvot ovat ohjanneet yritystoimintaamme kaikissa tilanteissa. 

Luotettavuus: Mitä lupaamme, sen pidämme. Olemme rehellisiä ja toimimme kaikkien meitä velvoittavien sääntöjen ja lakien mukaan. 

Avoin yhteistyö: Ei yksin, vaan yhdessä! Avoin ja säännöllinen vuoropuhelu henkilöstömme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa on meille tärkeää. 

Vastuun kantaminen: Pyrimme aina tekemään vastuullisia valintoja asiakkaidemme, henkilöstömme, yhteistyökumppaniemme, ympäristön, kaluston ja liikenteen kannalta. Tämä onnistuu ennen kaikkea ennakoinnin ja hyvän suunnittelun avulla.

Arvojen mukainen toimintamme on johtanut myös taloudelliseen kestävyyteen, josta osoituksena olemme saaneet Kauppalehden Menestyjät-sertifikaatin. Sertifikaatti myönnetään yritykselle, jolla on vakiintunut toiminta, vakaa kasvukehitys, hyvä tulos ja kannattavuus, vahva rahoitusrakenne sekä jatkuvan toiminnan turvaava maksuvalmius. 80-vuotias yrityksemme on kasvanut hallitusti vuosi vuodelta, varmistaen sen, että tekemämme investoinnit ja henkilöstömäärä ovat pysyneet tasapainossa.

Nelijäseninen hallituksemme, joka muodostuu yrittäjien lisäksi kahdesta ulkopuolisesta jäsenestä, kokoontuu kuukausittain tarkastelemaan mm. yrityksen taloutta ja strategiaa. Jatkuva kehittyminen on meille tärkeää, ja visiomme onkin, että vuorovaikutuksessa kanssamme syntyy päivän paras kokemus.